vineri, 24 mai 2019

Eroii nu mor niciodată - 24 mai 1992

Să nu uităm - în această zi a fost omorâtă prima femeie în acest război

1. Soldat POPESCU Maria, născută în 1950, localitatea Taraclia, raionul Căinari. A căzut pe câmpul de luptă la 24 mai.

2. Barcari Mihail, născut în anul 1950, localitatea Căușeni. Căzut pe câmpul de luptă pe capul de pod Tighina.

3. Soldat Para Ion, născut la 18 august 1933. Mobilizat din localitatea Taraclia, raionul Căinari. Decedat la 24 mai 1992 la Căuşeni.
CINSTE ŞI ONOARE MEMORIEI LOR!

#EROIINUMORNICIODATA
#STOPRUSSIANAGRESSION


*La 24 mai 1992, din cetatea Tighina au fost trimise în zona Dubăsarilor 7 maşini blindate. La Tiraspol a aterizat locţiitorul comandantului suprem al Forţelor Armate ale CSI, generalul Stolearov, care a declarat că Transnistria şi Armata a 14-a reprezintă interesele geopolitice ale Rusiei în această zonă şi va autoriza acţiunile militarilor ruşi şi ale liderilor de la Tiraspol.

În cadrul Conferinţei pentru ajutorarea Noilor State Independente, ce a avut loc la Lisabona, Nicolae Ţâu a prezentat în faţa delegaţilor celor 63 de state şi a 22 de organizaţii internaţionale efectele negative ale acţiunilor agresive ale Armatei a 14-a asupra situaţiei din Republica Moldova. Declaraţia din 24 mai, de la Lisabona, a miniştrilor afacerilor externe ai Republicii Moldova, Federaţiei Ruse, României şi Ucrainei pleda pentru: respectarea strictă a încetării focului; readucerea tehnicii blindate în cadrul Armatei a 14-a; reîntoarcea tuturor formaţiunilor militare şi a tehnicii de luptă la locurile de staţionare; garantarea securităţii centralei hidroelectrice de la Dubăsari şi a altor obiecte vitale; continuarea desfăşurării misiunilor de observatori militari în locurile de confruntare. Miniştrii au împuternicit comisia mixtă să pregătească, cu titlu de urgenţă, un raport despre măsurile ce ar putea contribui la reglementarea conflictului.


I am romanian and I am from the Republic of Moldova
11% of my country is occupied by Russia

Sunt român și sunt din Republica Moldova
11% din teritoriu este ocupat de Rusia


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...