marți, 28 mai 2019

Lecția de storie a drapelului european - 28 mai 1986


Drapelul european simbolizează atât Uniunea Europeană, cât și, în sens mai larg, identitatea și unitatea Europei. Azi împlinește 33 de ani, fiind arborat pentru prima dată în 1986! 
Reproducere color normală
Reproducere alb- negru

Reproducere în două culori (alb şi albastru)
Drapelul prezintă un cerc format din 12 stele aurii pe fond albastru. Stelele simbolizează idealurile de unitate, solidaritate și armonie între popoarele Europei.
Numărul stelelor nu are legătură cu numărul statelor membre, cercul fiind un simbol al unității.

Istoria drapelului european

Istoria acestui simbol a început în anul 1955. Consiliul Europei, instituție care luptă pentru apărarea drepturilor omului și promovarea culturii europene, a adoptat formatul actual al drapelului pentru uz propriu. În anii care au urmat, el a încurajat instituțiile europene, pe măsură ce erau înființate, să adopte același drapel.

În 1983, Parlamentul European a decis ca drapelul Comunităților să fie același cu drapelul Consiliului Europei. În 1985, liderii europeni au transformat drapelul în emblema oficială a Comunităților Europene (care au devenit ulterior Uniunea Europeană). În plus, fiecare instituție are acum propria emblemăAzi împlinește 33 de ani, fiind arborat pentru prima dată în 1986

Ghidul grafic pentru reprezentarea drapelului european îl găsiți aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu