vineri, 28 septembrie 2018

De ce Prim-ministrul Filip minte? Sau de ce nu spune totul?

Aflat o vizită de lucru la New York, SUA, unde participă la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de extindere și vecinătate.
Într-o postare pe pagina de socializare premierul guvernării #hybride ne informează „ca să fie clar, Uniunea Europeană rămâne singura noastră opțiune, singurul nostru plan. Am avut o discuție sinceră cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de extindere și vecinătate, dar și un bun cunoscător al situației din țara noastră. Nu e ușor, avem urcușuri și coborâșuri, dar relația noastră cu UE este una de durată, una la care nu renunțăm. Locul nostru este în Europa”.

Până aici totul bine. Am căutat și comentariul comisarului european pentru politica de extindere și vecinătate, Johannes Hahn pe care l-am găsit pe pagina domniei sale. 

Îi dau dreptate domnului Prim-ministru Filip când spune, că Comisarul european cunoaște situația din Republica Moldova, dar și a faptului că a fost o descuție sinceră. Însă domnul Prim-ministru a spus #A dar nu a spub și #B. Iar acest #B îl găsim în comentariul domnului Comisar, care spune următoarele „...Am exprimat îngrijorarea foarte gravă a statelor membre ale UE și ale Comisiei Europene în ceea ce privește e + democratic backsliding of the country. Am înmânat o listă de acțiuni de #reforme care urmează să fie implementate urgent de către guvern.

De ce domnule Prim-ministru ne mințiți? De ce nu informați cetățenii și opinia publică despre sensul adevărat al discuției? Or ne țineți de proști? Sau credeți că nu petem găsi informația veridică? 
Vrem să știm cu toții ce conține Lista de acțiuni de reforme care urmează a fi implementate de către Guvernul Republicii Moldova, care a fost înmânată de domnul Comisar European.

Dacă în asemenea mod implementați unul din principii ale Comunicării Strategice, greșiți domnule Prim-ministru. Comunicarea Strategică nu se face prin manipulare și minciună sau fake news. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...