vineri, 12 iulie 2019

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm 


1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de țărani. Tatăl Victor Andreev muncea la parcul auto din localitate, iar mama Valentina Andreev (Mîță) lucra la fabrica avicolă din sat. 
Faptul că plutonierul de poliție Sergiu Andreev, a fost în vâltoarea evenimentelor este confirmată prin încheierea semnată de ministrul Afacerilor Interne de la 4 aprilie 1992 despre persoanele rânite în timpul acțiunilor militare de pe Nistru. În această încheiere se menționează că a fost contuzionat pe câmpul de luptă în urma unei explozii. Fără a accepta condiții de reabilitare a continuat să lupte. La începutul lunii iunie, având asupra sa un aruncător de grenade, Sergiu împreună cu doi voluntari a pătruns pe poziţiile stăpânite de mercenarii și cazaci din oraşul Tighina. În urma unui atac surprinzător, ei au nimicit un număr impunător de bandiți şi au distrus fortificațiile acestora. În timpul acestei lupte Sergiu Andreev a fost grav rănit şi a decedat pe 12 iulie 1992. 
Prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 188 din 24.08.1992 Sergiu Andreev a fost decorat post-mortem cu Ordinul Republicii.


2. Caporal STRATAN Teodosie, născut la 10 ianuarie 1970, satul Răciula, raionul Călăraşi. Mobilizat din localitatea Chişinău. Căzut pe câmpul de luptă la 12 iulie 1992 pe capul de pod Tighina. A fost decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”.
3. Soldat BURCĂ Vladimir, născut în 1969, localitatea Ciutuleşti, raionul Floreşti. Căzut pe câmpul de luptă la 12 iulie 1992, capul de pod Coşniţa.

CINSTE ŞI ONOARE MEMORIEI LOR!

#EROIINUMORNICIODATA
#STOPRUSSIANAGRESSION

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...