joi, 22 noiembrie 2018

Mai multe trupe britanice urmează să fie dislocate în Ucraina pentru a răspunde amenințărilor din partea Rusiei

În timp ce Președintele Federație de Șah din Republica Moldova, Igor Dodon se umilea în Duma de Stat a Rusiei și făcea „poclonuri” în fața unui stat agresor, Marea Britanie va spori sprijinul militar pentru Ucraina, ca răspuns la agresiunea Rusiei. Decizia a fost anunțată de către Ministrul Apărarii a Marii Britanii.

Conform deciziei, trupele suplimentare dar și o Navă Militară care face parte din Flota Regală vor fi dislocate în Ucraina pentru a apăra "libertatea și democrația".

Forțele pentru Operațiuni Speciale și marinarii ucraineni vor fi instruiți de militarii britanici, iar HMS Echo, o nava de cercetare hidrografică a Flotei Regale, cu un echipaj de 72 de marinari, va fi desfășută în regiune.

"Atâta timp cât Ucraina se confruntă cu ostilitățile rusești, va găsi un partener ferm în Regatul Unit", a declarat Ministrul Apărării Marii Britanii, Gavin Williamson.

"Continuând să lucrăm împreună, fie prin programe de instruire, fie prin exerciții militare comune, ajutăm Ucraina să facă față acestei agresiuni. Valorile libertății și ale democrației nu pot fi negociate. Am văzut în prim plan efectele războiului din est și acest lucru mi-a întărit complet sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei", a spus Williamson. "Ucraina rămâne în prima linie a unui conflict dur", a mai spus Williamson, adăugând "dar nu sunt singuri".

Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii cu Ministrul Apărării a Ukrainei la Londra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...