luni, 19 februarie 2018

Security Trend Hunter #6 Trupele de ocupaţie a Federaţiei Ruse 12 februarie - 18 februarie 2018

Începând cu ziua de azi Monitorul va ieși cu un titlu nou Security Trend Hunter #TORF Trupele de ocupaţie a Federaţiei Ruse. Produsul  a fost lansat de IDIS "Viitorul" și îmi doresc să fie asociat cu instituția din care fac parte. 
Săptămâna trecută #TOFR a desfășurat mai puține exerciții militare, ca și în săptămâna precedentă 5 februarie - 11 februarie. Accentul principal a fost pus pe pregătirile către sărbătoarea "Apărătorului Patriei". 


În perioada menționată #TOFR a desfășurat 7 exerciții, din care care 3 fac parte din clasamentul #combatant și 4 #umanitar. La rândul său trupele paramilitare a regimului separatist a desfășurat 3 exerciții, 2 fiind din categoria celor combatante şi unul din categoria umanitar


#TOFR


12/02/2018
Competiții sportive la hochei
Ca şi în săptămâna precedentă accentul a fost pus pe competiţii sportive cu echipele spotrive din regiune. Echipa "Steau Roşie" a #TOFR a desfăşurat mai multe meciuri cu echipa din regiune "Bravo" şi s-a impus cu scorul total de 6:4.
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter umanitar

Cantonamente cu efectivul de comanda a Districtului Militar Vest
Conform planului pregătirii de luptă a DMVFR #TOFR participă în cantonamentele organizate, cu o mică rectificare - în regim de participare de la colul dislocării. Sunt antrenate toate componentele de stat major, de control şi comandă. Cantonamentele se vor finisa cu desfăşurarea Colegiului Militar a DMVFR, #TOFR asigurânduse participare de la locul dislocării.
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant

14/02/2018
Educaţia "militar - patriotică
Ofiţerii unităţilor militare #TORF au organizat lecţii de "bărbăţie" în şcolile din RT, unde au participat circa 450 elevi. Evenimentul face parte din şirul activităţilor dedicate aniversarii de 100 de ani de la crearea Armatei Roşii.
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter umanitar

15/02/2018
Exerciţii de amploare în toate teatrele de operaţii a DMVFR cu lunetiştii
Toate unităţile militare a DMVFR au desfăşurat exerciţii tactice cu echipele de lunetişti (lunetist/observator). Conform legendei, lunetiştii sunt antrenaţi în acţiuni din ambuscadă, tactici anti-lunetist, mascare şi acţiuni de luptă în condiţii urbane. Nu a fost posibil de verificat în ce măsură sunt implicate unităţile militare din contingentul #TOFR, dar conform practicii precedente, presupunem că aceste exerciţii au fost desfăşurate mascându-se sub pretextul altor aplicaţii.
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant

Exerciţiul de stat major cu unităţile de comunicaţii speciale
#TOFR a participat la exerciţiul de stat major organizat în toate teatrele de operaţii a DMVFR, asigurânduse implementarea mecanismelor de interoperabilitate la nivel unitate militară, stat major, punct de comandă mobil, etc. Tot odată au fost îndeplinite sarcinile de apărare a liniilor de comunicaţii, razboiul electronic. 
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant


Antrenamentul paradei dedicate celei de-a 100 aniversare de la crearea Armatei Roşii
Contingentul mixt a #TOFR şi forţelor paramilitare separatiste au participat la antrenamentul paradei. În total sunt implicaţi circa 500 militari, inlcusiv şi copiii din Şcoala Suvorvistă, în care conform datelor studiază circa 10-20 copii din stânga Nistrului. Aceasta a fost posibil după implicarea unor decidenţi politici din Republica Moldova. Cu o analiză mai amplă vom reveni puţin mai târziu. Cazul este documentat mai pe larg. 
Evenimentul a avut loc în ziua de 17 februarie la stadionul central din Tiraspol cu partciparea liderilor separatişitişti şi conducerii #TOFR. 

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter umanitar

17/02/2018
Competiţii sportive la volei
Au fost antrenate total 8 echipe din diferite unităţi militare a #TOFR. Face parte din şirul evenimetelor dedicate aniversarii 100 de ani de la crearea Armatei Roşii.
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter umanitar

TRUPELE PARAMILITARE A REGIMULUI SEPARATIST #TPMRS


Exerciţiul tactic - trageri de luptă a COS (Centrul operaţiuni speciale) a pretinsului MGB a regimului separatist.
Exerciţiul a avut loc la poligonul special, fiind implicat tot efectivul COS, desfăşurându-se în condiţii apropiate de luptă cu folosirea armamentului individual din dotare.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant.13/02/2018
Exerciţiul tactic cu unităţile de infanterie motorizată
Unităţile de infanterie motorizată a pretinsului minister al apărării a desfăşurat exerciţiul tactic în condiţii de câmp şi a constat în trecerea diferitor obstacole, inclusiv şi în condiţii de noapte cu folosirea echipamentului de observaţie pe timp de noapte. La finalul exercițiului au fost desfășurate trageri de luptă di toate tipuri de armament disponibile pe BTR-80/70BRDM-2 -KPVT şi PKT.
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant.


16/02/2018

Apelul de pretinsului minister al apărării pentru campania de mobilizare pentru serviciul în cadrul pretinselor contingente "pacificatoare" a regimului separatist.

Motoul Campaniei "Astăzi, fiecare bărbat care a făcut serviciul militar în termen poate să aducă un serviciu patriei - transnistria, să ia în mâinile sale marea sarcină de "menţinere a păcii" la Nistru".
Conform unor date circa - 55-60% din efectivul pretinselor forţe de pacificare sunt originari din Republica Moldova. Datele nu pot fi verificate, reieşind din îngrădirea accesului pe teritoriul necontrolat de către autorităţile constituţionale din partea regimului separatist.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter umanitar-propagandistic.


Reacţiile autorităţilor

La momentul publicării Security Trend Hunter #6 Trupele de ocupaţie a Federaţiei Ruse 12 februarie - 18 februarie 2018, autorităţile nu au venit nici cu o reacţie la parada din 17 februarie curent înclusiv şi cu participarea #TOFR.

Security Trend Hunter #6 Trupele de ocupaţie a Federaţiei Ruse 12 februarie - 18 februarie 2018 este redactat în baza informației din surse deschise din Federaţia Rusă, în special al DMVFR, regiunea transnistreană şi nu în ultimul rând, confirmate de sursele independente din regiune, pentru ce le mulțumesc enorm.

Toate informațiile cu privire la activitatea #TOFR le puteţi vedea👇STH 1STH 2STH 3STH 4STH 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...