marți, 27 februarie 2018

Trupele de ocupaţie a Federaţiei Ruse Security Trend Hunter #7

Ca şi în perioada precedentă, săptămâna trecută #TOFR a desfășurat mai puține exerciții militare, accentul principal a fost pus pe sărbătoarea "Apărătorului Patriei", evenimente de "glorificare a Armatei Roşii", propagandă şi manipulare în localităţile din stânga Nistrului şi municipiul Tighina.  

19/02/2018-25/02/2018

În perioada menționată #TOFR a desfășurat 5 exerciții, din care care 1 face parte din clasamentul #combatant și 4 #umanitar. La rândul său trupele paramilitare a regimului separatist a desfășurat 8 evenimente, 1 fiind din categoria celor combatante şi 7 din categoria umanitar

Dar să le luăm pe rând.

#TORF

20/02/2018
Ziua uşilor deschise în UM #TOFR
Au fost deschise toate închăperile cazarmei, au fost prezentate expoziţiile de armament şi echipamentul modern al militarului şi tehnică militară, desfăşurată bucătăria de campanie pentru a hrăni toţi doritorii cu terci ostăşesc şi ceai (ca să nu să diorgaiască). 
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter umanitar, dar cu un iz propagandistic enorm.


21/02/2018
Competiţii sportive la volei
Au participat 8 echipe din unităţile militare a #TORF. Competiţiile au evaluat stadiul actual de pregătire către competiţiile între "structurile de forţă" a regiunii.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter umanitar

22/02/2018
Concursul "Haideţi Baieţi" (ru.«А ну-ка, парни!»)
Militarii #TOFR au participat la organizarea şi jurizarea concursului "Haideţi Baieţi" între unităţile de învățământ scolar al municipiului Tiraspol. Concursul dedicat aniversării a 100 de ani de la formarea Armatei Roşii.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter umanitar, dar cu un iz propagandistic enorm.


23/02/2018
Expoziţia "Armata Roşie" - 100 de ani
#TOFR au prezenta expozişia "Armata Roşie" - 100 de ani. Evenimentul a avut loc în "Clubul de Ofiţeri de Garnizoană". Expoziţia a fost divizată în trei părţi:
- Formarea "Armatei Roşii";
- Evenimentele din timpul "marelui război pentru apărarea patriei";
- Dezvoltarea armatei sovietice.
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter umanitar, dar cu un iz propagandistic enorm.


24/02/2018

Statul Major a DMVFR (Districtul Militar Vest a Federaţiei Ruse) au lansat cursuri individuale de pregătire a militarilor prin contract


Conform legendei, fiecare militar va trece cursul intensiv în condițiile de iarnă și va învăța elementele de bază ale supraviețuirii în condiții extreme.


În termen de patru săptămâni militarii își vor îmbunătăți abilitățile practice în domeniul tactic, de foc, de recunoaștere, de geniu, militar-medical, topografie militară, etc.
#TOFR fac parte din DMVFR şi sunt complectați 100 % cu militari pe bază de contract, din care între 50 şi 65 % sunt originari din Republica Moldova.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant.


TRUPELE PARAMILITARE A REGIMULUI SEPARATIST #TPMRS


20/02/2018
Exerciţiu de stat major cu ofiţeri
Conform legendei "inamicul a încălcat frontiera de stat şi a început ofensiva. Sarcina principală a unităţilor militare este de a respinge ofensiva şi a restabili situaţia la frontiera de stat".
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant.


Pe parcursul saptămânii trecute au fost desfăşurate cel puţin 7 evenimente cu caracter umanitar (concerte, competiţii sportive, întâlniri cu veteranii, etc.).

Considerații de ordin general

Se atestă intensificarea circulaţiei în Zona de Securitate a coloanelor militare, în special pe  drumul Râbniţa-Dubăsari-Tiraspol. 


Tehnica militară este cu seria 93 ce aparţine #TOFR. Totodată pe tehnică este simbolul "MC", care îţi crează iluzia de apartenența la pretinsele forţe de pacificare. În realitate, pentru a masca deplasarea trupelor, muniţiilor şi tehnicii militare pe toată tehnica (cea mai mare parte) din dotarea #TOFR, dar nu excludem şi a TRUPELOR PARAMILITARE A REGIMULUI SEPARATIST #TPMRS au fost plasate simbolurile "MC" (imagini simbol).

Deși se află în Zona de Securitate, drumul Râbniţa-Dubăsari-Tiraspol nu se monitorizează de către OSCE şi observatorii militari, nemaivorbind de CUC, care nu poate discuta întrebarea cu privire la lansarea construcţiei unui pretins terminal vamal la GURA BÂCULUI-BÂCIOC. Dar atunci când se semna acel protocol, sau când domnul Filip se saluta pe pod cu penalul separatist Krasnoselischii nu s-a știut despre intenţiile lor? Între timp Oleg Belyakovșeful delegației transnistrene în Comisia Unificată de Control circulă nestingherit pe malul drept al Nistrului, foloseşte cu regularitate Aeroportul Internaţional Chişinău pentru deplasările lui îndelungate la Moscova şi ST-Petersburg (cel puţi 3 zile, cel mult 20-25 zile), dar şi vacanţele (8-10 zle) pe timp de vară în Turcia (Antalia) şi iarnă în Egipt (Sharm-El-Sheikh). Dar pe malul Nistrului vacanţă se poate de organizat? Sau sancţiuni în privinţa celor care sfidează Republica Moldova, care împiedică libera circulație a persoanelor şi mijloacelor de transport? Nu la noi asta nu e posibil, pentru că la noi:
"Aceste negocieri au avut la bază interesul cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, iar sarcina noastră politică, dar și a Guvernului, a fost să ajungem la un rezultat pozitiv, să facem în sfârșit pași concreți spre rezolvarea unor probleme despre care se discută deja de ani de zile fără rezultat. Am sprijinit politic negocierile, am ajutat echipa de negociatori, dar orice succes este al Republicii Moldova în final şi, în special, al acelor cetăţeni care vor avea beneficii de pe urma acestor acorduri"

Security Trend Hunter # Trupele de ocupaţie a Federaţiei Ruse 19 februarie - 25 februarie 2018 este redactat în baza informației din surse deschise din Federaţia Rusă, în special al DMVFR, regiunea transnistreană şi nu în ultimul rând, confirmate de sursele independente din regiune.

Toate informațiile cu privire la activitatea #TOFR le puteţi vedea👇
STH 3 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...