marți, 7 august 2018

Federaţia Rusă, reconfirmă poziţia sa de principal factor destabilizator în Republica Moldova din punct de vedere a riscurilor de securitate şi apărare

Continuăm monitorizarea activității trupelor de ocupație în Republica Moldova.




În perioada săptămânii curente trupele de ocupație a Federației Ruse (GOTR) în comun cu trupele paramilitare separatiste desfășoară cele de mai anvergură aplicații militare pe poligoanele din regiunea transnistreană. 
Dacă până acum ele nu erau mediatizate (cel puțin din marite 2018), acum ele sunt reflectate pe deplin de către Statul Major al Districtului Militar Vest a Federației Ruse.

Toate aceste exerciții sunt organizate sub legenda unor „jocuri militare” cu scenarii concrete - „Aliniamentul Lunetistului”, „Atacul lui Suvorov”, „Rezerva Armatei” și „BATREP”.

Aceste exerciții se desfășoară concomitent cu „Jocurile militare - 2018” în Federația Rusă. Diferența de abordare pentru Republica Moldova este în participarea trupelor paramilitare separatiste sub paravanul „Ostașul Comunității”, ceea ce confirmă de fapt integrarea deplină a acestor trupe la Forțele Armate ale Federației Ruse (de facto).

Pentru a desfășura asemenea exerciții sunt necesare mijlocare financiare enorme, cu care contribuie și autoritățile Republicii Moldova.

Conform surselor din regiunea transnistreană la aceste exerciții vor participa circa 1000 de militari a trupelor de ocupație a Federației Ruse (GOTR, „pacificatori” și separatiști).

Exercițiile se vor finisa cu exercițiul de amploare a grupului tactic la nivel de batalion (cu participarea unei companii de tancuri din Batalionul de la Vladimirovca, sarcina principală fiind închegarea trupelor, după care batalionul va fi dislocat în Zona de Securitate) și tradiționala deja forțare a râului NISTRU (informația nu este confirmată).

La finalizarea exercițiilor este așteptată participarea reprezentantului Ambasadei Federației Ruse, nu este exclusă și participarea noului Ambdasador. Este confirmată participarea asistentului atașatului militar al Federației Ruse în Republica Moldova, căpitan Evghenii TRUNOV.

La momentul publicării acestui articol, nici autorităţile Republicii Moldova, nici Misiunea OSCE în Moldova nu au venit cu o reacţie.


Toate informațiile cu privire la activitatea #TOFR le puteţi vedea👇
STH 3 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...