luni, 12 martie 2018

Trupele de ocupaţie a Federaţiei Ruse - Security Trend Hunter #8

În Security Trend Hunter #8 vom analiza perioada 
25/02/2018-11/03/2018

Ultimele două săptămâni au fost evidențiate prin prelungirea activităților de pregătire de luptă a TOFR (care nu au nimic cu misiunea de pacificare), precum şi pregătirii către exercițiul electoral din 18 martie 2018, militarii GOTR ca şi a trupelor paramilitare separatiste fiind implicați în toate activitățile organizate de Ambasada Federației Ruse, fără controlul autorităților Republicii Moldova.
În perioada menționată #TOFR a desfășurat 8 exerciții, din care care 2 fac parte din clasamentul #combatant comun și 6 #umanitar. La rândul său trupele paramilitare a regimului separatist a desfășurat 17 evenimente, 5 fiind din categoria celor combatante şi 12 din categoria umanitar

Dar să le luăm pe rând.

#TORF

Exerciţiul militar a subdiviziunilor de apărare radiologică, chimică şi biologică

Conform legendei exercițiului au fost asigurată interoperabilitatea cu forțele de pompieri și salvatori a regiunii separatiste, precum şi au fost lichidate avarii la obiectele GOTR.
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant comun

Exercițiul militar cu cercetașii pentru îndeplinirea misiunilor specifice


Exercițiul se desfășoară conform directivei speciale a Districtului Militar Vest a Federației Ruse. Conform legendei cercetașii au îndeplinit sarcini de organizare a ambuscadelor după linia frontului, observație, supraviețuire în condiții extreme, precum și luarea prizonierilor, acapararea documentelor secrete. Exercițiul s-a desfășurat în comun cu forțele paramilitare separatiste, fiind implicate toate subdiviziunile de cercetarea a pretinsului minister al apărării a regiunii transnistrene (până la 100 militari).
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant comun

În perioada menționată au avut loc evenimente cu caracter umanitar și propagandistic, după cum urmează:
pe linia asigurării medicale - 1;
competiții sportive - 5;
"excursie la teatru" - 1;


În perioada menționată trupele paramilitare separatiste a desfășurat 17 exerciții, din care care 5 face parte din clasamentul #combatant și 12#umanitar

Exercițiul tactic de stat major

Exercițiu a fost condus de către pretinsa conducere a statului major a forțelor separatiste, colonel Sergiu Gherasiutenco.
Conform legendei ofițerii de stat major au condus acțiunile de luptă în "Apărarea frontierei de stat" în caz de incursiune armată a inamicului, precum și conducerea unităților.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant 

Ședința colegiului militar a pretinsului minister al apărării


A avut loc ședința colegiului militar a pretinsului minister al apărării cu participarea liderului separatist Crasnoselischii. Apărarea și securitatea regiunii separatiste fiind stabilite prioritățile de bază a pretinselor autorități, precum și măsurile cu privire la consolidarea capacităților de apărare fiind stabilite scopurile și sarcinile de bază.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant 

Exercițiul tactic a subdiviziunilor de artilerie

Aşa-zisul șef de artilerie a pretinselor forțe armate colonel Albert Gnatovschii a deschis "solemn" exercițiul, menționând că "Artileria este dumnezeul războiului (ru. Артиллерия - бог войны)". Conform legendei, inamicul a "încălcat frontiera de stat", sarcina subdiviziunilor fiind distrugerea lui și neadmiterea întoarcerii pe teritoriul său. Exercițiul s-a finisat cu trageri de luptă pe poligon din toate piesele de artilerie aflate în dotare.
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant 

Exercițiul de stat major

Conform legendei ofițerii de stat major au condus acțiunile de luptă în "Apărare", precum și au exersat metodologia de acumularea/analiza informației, luarea deciziilor și interoperabilitatea cu subdiviziunile de comunicații. Exercițiul s-a finisat cu audierea conducătorilor unităților militare.
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant 

În perioada menționata au avut loc evenimente cu caracter umanitar și propagandistic, după cum urmează:
competiții sportive - 3.

Reacții ale autorităților
Autoritățile nu au avut nici o reacţie la exerciţiile din perioada examinată, precum și evenimentele de pregătire catre exercițiul electoral din 18 martie curent. Pe 12 febriarie reiteram lipsa unei reacţii din partea autorităţilor la decretul lui Putin cu privire la integrarea armatei autoproclamatei Osetia de Sud în Forțele Armate Ruse, după ce a fost ratificat de Duma de Stat a Federației Ruse la 24 ianuarie curent și aprobat de Consiliul Federației. Nici până în ziua de azi nu avem un răspuns la întrebările noastre, în afară de demersul Preşedintelui Comisiei Parlamentare Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică, Roman Boţan către Ministrul Afacerilor Externe a Republicii Moldova Tudor Ulianovschii.

UPDATE: 12 MARTIE 2018
Reacţia Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene la decretul lui Putin cu privire la integrarea armatei autoproclamatei Osetia de Sud în Forțele Armate Ruse, după ce a fost ratificat de Duma de Stat a Federației Ruse la 24 ianuarie curent și aprobat de Consiliul Federației. 

Reacții ale mediatorilor
Mediatorii ca şi autoritățile nu au avut nici o reacţie la exerciţiile din perioada examinată, cu o mică excepţie, declaraţiile domnului Franco Frattini



Security Trend Hunter #8 Trupele de ocupaţie a Federației Ruse 25/02/2018-11/03/2018 este redactat în baza informației din surse deschise din Federaţia Rusă, în special al DMVFR, regiunea transnistreană și nu în ultimul rând, confirmate de sursele independente din regiune.

Toate informațiile cu privire la activitatea #TOFR le puteţi vedea👇
STH 3 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...