marți, 6 martie 2018

Racheta Sarmat ICBM RS-28, testată recent, raza sa de acțiune declarată ca fiind nelimitată nu pare a fi foarte probabilă.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul său din 1 martie că Rusia are noi arme strategice avansate tehnologic, inclusiv o nouă rachetă balistică intercontinentală(ICBM). Anunțul vine cu  două săptămâni înainte de viitoarele alegeri prezidențiale rusești.
Sarmat ICBM RS-28, testat recent, poate transporta un număr mare de „momeli” și focoase nucleare, dar raza sa de acțiune declarată ca fiind nelimitată nu pare a fi foarte probabilă. Rusia dezvoltă de asemenea și vehicule hipersonice cu capabilități nucleare care, spre deosebire de vehiculele convenționale , pot efectua manevre, pot intra în atmosferă la altitudini mai joase și pot plana la viteze care depășesc Mach 5. Dezavantajul este o viteză mai mică în faza finală a zborului. O posibilă interceptare a acestor arme apărarea antirachetă ar fi dificilă, dar nu imposibilă. Cu toate acestea, respectivele arme nu au atins încă stadiul operațional, și trebuie luat în calcul și faptul că tehnologiile antirachetă se dezvoltă într-un ritm similar. Retragerea SUA din Acordul privind Tratatul pentru rachetele anti-balistice din 2002 a evidențiată de Putin ca un motiv principal pentru intensificarea procesului de dezvoltare a armelor nucleare ale Rusiei. Acest anunț, făcut probabil în termeni exagerați, trimite SUA și aliaților săi mesajul că Rusia este capabilă să conteste supremația americană în domeniul tehnologiei militare și să depășească sistemul costisitor de apărare antirachetă de proveniență americană și care este desfășurat și în Europa.

Sursa: https://www.esjnews.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...