marți, 5 februarie 2019

Rusia pierde statutul de partener strategi al Uniunii Europene

Membrii Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European au susținut raportul deputatei din partea Letoniei, Sandra Kalniete, potrivit căreia Rusia nu poate fi considerată un partener strategic pentru Uniunea Europeană pe fundalul politicii sale externe și agresiunii împotriva Ucrainei. Asta se menționează în comunicatul de presă emis de către Partidul Popular European.
sursa: https://www.eppgroup.eu/sites/default/files/styles/crop_725x525/public/photo/2014/11/463613821.jpg?itok=NiW9ujAc


În opinia domniei sale, Rusia reprezintă un pericol pentru alte țări începând cu anul 2008 - agresiunea asupra Georgiei. Astăzi, în opinia doamnei Kalniete timpul pentru un limbaj diplomatic frumos sa terminat, și trebuie să acționăm mai rigid, mai dur.

In același timp deputata Kalniete a recomandat ca Federației Ruse să fie transmis un semnal clar cu privire la necesitatea schimbării cursului de politică externă. În caz contrar, sancțiunile anti-ruse vor lua amploare.

De asemenea, deputata europeană a subliniat că, în condițiile agresiunii împotriva Ucrainei și a altor țări europene, Rusia nu poate conta pe nici o cooperare cu Uniunea Europeană. În același timp, a fost menționată necesitatea sprijinirii în continuare a societății civile din Federația Rusă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...