miercuri, 6 februarie 2019

Summit-ul NATO la Londra în luna decembrie 2019


Liderii ţărilor din Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) vor organiza un summit în luna decembrie, care va avea loc în Marea Britanie, la Londra, a declarat miercuri Jens Stoltenberg, secretarul general NATO. 
 Sursa foto: https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_163072.htm

„Suntem recunoscători că Marea Britanie a fost de acord să găzduiască acest summit, în anul în care NATO aniversează 70 de ani”, a declarat Jens Stoltenberg. 

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în luna martie, dar doreşte să păstreze un rol principal în securitatea continentului. „Londra a fost locaţia primului cartier general NATO. Marea Britanie face parte dintre cei 12 membri fondatori NATO şi continuă să joace un rol esenţial în Alianţă”, a adăugat secretarul general. „Întâlnirea din Londra va fi o oportunitate pentru a adresa problemele de securitate cu care ne confruntăm acum, şi pentru a ne asigura că NATO continuă să se adapteze pentru a asigura protecţia oamenilor”, a transmis Stoltenberg. 
Ultimul summit NATO a avut loc în luna iulie 2018 la Bruxelles.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...