luni, 29 ianuarie 2018

Trupele de ocupaţie a Federaţiei Ruse - MONITORUL SĂPTĂMÎNAL № 3

REZUMATUL ACTIVITĂȚII 22 IANUARIE – 28 IANUARIE 2018

În perioada săptămânii trecute #TOFR au prelungit exercițiile militare, trageri de luptă din armamentul din dotare. Planificarea acestor exerciții a fost efectuată de către DMVFR (Districtul Militar Vest a Federației Ruse) și desfășurate de către unitățile militare care fac parte din #TOFR (Trupele de ocupație a Federației Ruse – Grupul Operativ al trupelor ruse (GOTR). În total au avut loc 6 evenimente, din care 2 fac parte din clasamentul #combatant, 1 din clasamentul #combatant-comun și 3#umanitar. Dar să le luăm pe rând.


22/01/2018
sursa:https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12159118@egNews
Trupele de geniu a #TOFR (conform datelor oficiale 20 militari, conform informațiilor din regiune – până la 100 militari, inclusiv din pretinsul minister al apărării) au desfășurat aplicații la următoarele capitole: mijloacele explozive, păstrarea, evidența și transportarea lor; metodele electrică și explozivă a detonării; distrugerea drumurilor și infrastructurii rutiere, etc. Legenda exercițiului prevedea și acțiuni ale patrulelor de cercetare geniu, dezamorsarea minelor, lichidarea obstacolelor în termeni optimi, etc.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant-comun.

23/01/2018
sursa:https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12159308@egNews
Exercițiul de pregătire specială a echipelor de lunetiști a #TOFR
Conform sursei oficiale au participat 10 echipe (echipa este compusă din lunetist/trăgător și observator) – 20 de militari. Aplicațiile au constat în efectuarea unui marș spre poligonul de trageri al #TOFR, ocuparea pozițiilor favorabile de luptă, cercetarea terenului, camuflarea pozițiilor, crearea punctelor false de tragere pentru lunetist și observator, precum și trageri asupra țintelor amplasate la distanțe de până la 900 de metri. Scopul aplicațiilor a fost de a exersa noile metode de luptă a echipelor de lunetiști, implicații care constau în sincronizarea acțiunilor trăgătorului și observatorului reieșind din experiența rusă și internațională.

Totodată sursele din regiune confirmă faptul că la exerciții au fost antrenați și militarii din pretinsul minister de interne a regiunii separatiste.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant, deși poate fi considerat și combatant-comun.

24/01/2018
sursa:https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12159443@egNews
Exerciţiul cu participarea unităţilor de cercetare şi diversiune a #TOFR
Conform sursei oficiale au participat 30 certași/diversioniști. Exercițiul a început cu un cross de 10 km până la poligonul #TOFR. Legenda exercițiului a fost următoarea:

Acțiuni în patrule de cercetare;
Distrugerea comunicațiilor inamicului;
- Tactici speciale de organizarea ambuscadelor și raidurilor;
Determinarea coordonatelor proprii și a inamicului.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter combatant

25/01/2018

De ziua internațională a studenților #TOFR a organizat o excursie la „Muzeul de Glorie Militară a #TOFR” pentru studenții şi tineretul din localitățile din regiune (30 persoane). Evenimentul face parte din educația „militaro-patriotică”, fiind petrecute „lecții de bărbăție”, concursuri cu îndreptarea militară. Dar de fapt toate aceste acțiuni fac parte din politica Federației Ruse de zombare a teritoriilor ocupate, propagandă care face parte din instrumentele eficiente de influentă a Federației Ruse în Republica Moldova și în alte țări, precum și răspândirii a așa zisei “lumii ruse”.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter umanitar

26/01/2018

#TOFR au deschis clubul sportiv „Steaua Roşie”/”Красная Звезда”. Ca şi în cazul precedent este un instrument de promovarea  a politicilor de propagandă şi „pregătirii militaro-patriotice” a Federației Ruse.

Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter umanitar

27/01/2018

#TOFR a desfășurat competiții sportive la lupte/hand-to-hand combat (în rusă Рукопашный бой). Au participat 60 militari în diferite categorii de greutate. Evenimentul face parte din acțiunile de pregătire pentru participare la competiții comune cu forțele paramilitare separatiste.
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter umanitar



Pretinsul minister de interne a regiunii separatiste

În aceeași perioadă unitățile pretinsului minister de interne a regiunii separatiste (DSRR „Nistru”, Unitatea Militară Specializată Motorizată, CDS „Cobra”) au desfășurat trageri de lupta din armamentul din dotare (AK-74, RPG-7, SVD), inclusiv şi echipele lunetist-observator. Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter Combatant

Pretinsul minister al apărării a regiunii separatiste

Au fost desfăşurate 8 evenimente, din care 6 cu caracter umanitar și 2 cu caracter combatant. Voi supune atenției numai cele combatante.

25/01/2018
Exerciții cu ofiţerii artileriștii (sarcini de trageri de luptă și gestionării focului) și ofițeri de diferite specialități (ordine militare, procesul de luare a deciziilor în diverse tipuri de operațiuni de luptă). Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter Combatant

26/01/2018
sursa:https://novostipmr.com/ru/news/18-01-26/pridnestrovskie-mirotvorcy-proveli-strelby-iz-protivotankovogo
Pretinșii pacificatori ai regiunii (plutoanele antitanc a forțelor de pacificare) se pregătesc de misiunea de pacificare antrenându-se în trageri de luptă din aruncătoare de grenade antitanc SPG-9 Kopye (Spear) (varianta română AG-9). Au fost exersate mai multe procedee de luptă, printre care distrugerea tancurilor, tehnicii blindate și a forțelor inamicului, ca parte componentă către „misiuni de pacificare”.
Exerciţiul a fost atent supravegheat de către pretinsul ministru al apărarii O. Obrucicov şi pretinsul sef asta marelui stat major S. Gherasiutenco.
sursa: pretinsul minister al apărării a regiunii separatiste
Evenimentul face parte din clasamentul evenimentelor cu caracter Combatant

Aşa se pregătesc ei pentru misiunea de pacificare.

Krasnoselskii o face pe "pacificatorul"

Tot în săptămâna aceasta, în presa rusă (mai bine zis presa Dumei de Stat a Federației Ruse) a fost publicat interviul principalului separatist Krasnoselskii, unde el este gata fie „pacificatorul” între autoritățile din RM şi cele a Federației Ruse. Interesant, dar în acest caz care este rolul lui Guşan şi a Liderului PDM Vlad Plahotniuc, or această poziție de „pacificator” tot a fost negociată şia avut la bază interesul cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.



Cu privire la exercițiile din săptămâna precedentă, ca și în celelalte cazuri, la momentul publicării Monitorului #3, autoritățile Republicii Moldova nu au venit cu nici o reacție.

O săptămână cât mai reușită să aveți dragi prieteni. 

Eu, ca întotdeauna, tot așa, cu ochii pe "pacificatorii" din #TOFR! 

Cu respect,
#Talibul RV


P.S. Monitorul este redactat în baza informației din surse deschise din Federaţia Rusă, în special al DMVFR, regiunea transnistreană şi nu în ultimul rând, confirmate de sursele independente din regiune, pentru ce le mulțumesc enorm.

Toate informaţiile, toate monitoarele le puteţi vedea👇


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eroii nu mor niciodată - 12 iulie 1992

Să nu uităm  1. Plutonierul de poliție Sergiu Andreev s-a născut la 22 iunie 1971 în satul Cioara, raionul Hâncești, într-o familie de ț...